No pain, only fullness | Beauty of the Beast

pátek 20. dubna 2018

Vždycky když chlap v knížce voní po santalovém dřevu, borovici a zimě, víte, že to bude prostě nářez…

Ha, ha, I’m just kidding.

Asi prvních 200 stran jsem si připravovala proslov o tom, jak je to emková fan fiction na Fantoma opery (M jako mature, čili absolutní sexuální a jazyková otevřenost, ale taky největší sranda, protože tvůrce nic v tvorbě nebrzdí) a člověk to podle toho musí taky hodnotit, ale pak uhodila ukrutná nuda.

Jako fakt, pokud jste někdy četli fan fiction s „M ratingem“, víte, jak neskutečně vtipné situace někteří pisálkové můžou vyvolat. Tohle bylo prostě jen něco, kde se nonstop opakovaly fráze (hot, fuck a breath jsou oblíbenci autorky), scény a vlastně tak všechno dokolečka. Nebylo to zábavný, styl začátečnický a ještě ke všemu to pitomý jméno Adam. A chudinka náš Raoul, takové sadistické zvíře z něj udělat. No, vlastně to bylo funny, svým způsobem, že ano?

Abyste mě chápali, hned na začátku je Raoul (tak jo, tady se jmenuje Raffael) takové prase, že v podnapilém stavu milou sladkou Christine (Isabelle – proč, sakra, Isabelle, bože) zneuctí. A potom dál v textu, když teda na to konečně s tím zjizveným a nekonečně napraveným něžným mužným Adamem konečně skočí, pomyslí si něco ve stylu „Thanks to Raffael, she felt only fullness, no pain.“

Vážně, slovní spojení „Thanks to…“ má reflektovat na skutečnost, že ji někdo znásilnil.

Zbývá jedna záhada bermudského trojúhelníku: Proč pět hvězdiček z deseti? Hm, asi jsem se fakt musela v průběhu smát.

Hm, že bych si od autorky ještě něco přečetla?





Oficiální anotace:

Experience the world’s most enchanting and timeless love story—retold with a dark and realistic twist.

A BEAST LIVING IN THE SHADOW OF HIS PAST

Reclusive and severely scarred Prince Adam Delacroix has remained hidden inside a secluded, decrepit castle ever since he witnessed his family’s brutal massacre. Cloaked in shadow, with only the lamentations of past ghosts for company, he has abandoned all hope, allowing the world to believe he died on that tragic eve twenty-five years ago.

A BEAUTY IN PURSUIT OF A BETTER FUTURE

Caught in a fierce snowstorm, beautiful and strong-willed Isabelle Rose seeks shelter at a castle—unaware that its beastly and disfigured master is much more than he appears to be. When he imprisons her gravely ill and blind father, she bravely offers herself in his place.

BEAUTY AND THE BEAST

Stripped of his emotional defenses, Adam’s humanity reawakens as he encounters a kindred soul in Isabelle. Together they will wade through darkness and discover beauty and passion in the most unlikely of places. But when a monster from Isabelle’s former life threatens their new love, Demrov’s forgotten prince must emerge from his shadows and face the world once more…

Perfect for fans of Beauty and the Beast and The Phantom of the OperaBeauty of the Beast brings a familiar and well-loved fairy tale to life with a rich setting in the kingdom of Demrov and a captivating, Gothic voice.

Název: Beauty of the Beast
Autorka: Rachel L. Demeter
Série: Fairy Tale Retellings
Díl: 1.
Počet dílů v sérii: (?)
Počet stran: 340
Nakladatelství: CreateSpace Independent Publishing Platform
Rok vydání: 2017

O autorce:

Rachel L. Demeter žije v krásných kopcích v Anaheimu (Kalifornie) s Teddym, jejím praštěným bobtailem a okouzlujícím hadem Nagini. (Zmijozel!) Líbí se jí psaní hlubších románů, které vyzývají čtenářské emoce a zkoumají vykoupení pomocí moci lásky. Její příběhy jsou temnější, než většina tradičních romantických románů a obsahují výrazný gotický podtón.

Vymýšlení dynamických světů a postav byly její vášní déle, než si dokáže vzpomenout. Než se naučila číst a psát, diktovala své příběhy, zatímco její máma je za ni přepisovala. Má zvláštní vztah k utrápeným hrdinům a nekonvenčním románům a ať už tvoří protagonistu, nebo antagonistu, ujišťuje se, že každá postava dostane duši.



Okomentovat